Daimtårta 8-10 bitar

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

God, lättgjord, inte så söt. Botten inte så hård.

Ingredienser

  • Botten
  • 4 äggvitor
  • 1 dl florsocker
  • 100 g mald mandel
  • Kräm
  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 3 dl grädde
  • 1 dubbeldaim
  • Instruktioner

    1. Vispa vitor till hårt skum. Mal mandel och blanda med florsockret.Vänd ner blandningen försiktigt i äggviteskummet. Häll smeten i smord och bröadlästagbar form ca 25 cm i diameter. Grädda i ugn ca 30 min i 175 grader. Låt kakan kallna i formen.
    2. Vispagulor och florsocker pösigt. Vispa grädden till hårt skum och blanda samman. Hacka daimen och rör ner i smeten. Häll smeten över kakan och frys den några timmar eller över natten. Tag fram den ca 30 min före servering och strö över lite daimkross eller garnera ned frukt eller bär.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    10
    9

    Kommentarer (1)

    chokladcookie 18 juli 2008

    Kan man använda mandelmassa istället?? Uppskattar svar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben