Daimtårta för stora bjudningar

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 40 minuter

Mycket god tårta p g a mandeln i bottnen och daimen. Tårtan passar perfekt till större bjudningar eftersom tårtbottnen kan göras i god tid och frysas inför festen.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 170 g mald sötmandel
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 påse dajmkulor (=3 singelbitar)
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 175°. 2. Smörj och bröa en rund kakform med löstagbar kant. 3. Vispa ägg och strösocker pösigt. 4. Tillsätt den malda sötmandeln tillsammans med bakpulvret. 5. Grädda i nedre delen av ugnen tills kakan ”stannar” ca 28-30 min. 6. Krossa under tiden hälften av dajmkulorna (enklast är det att lägga dem i en plastpåse och använda mortelstaven). 7. Lägg dajmsmulorna på kakan direkt när den är färdig-gräddad, så att de smälter in i kakan. 8. Låt kakan kallna (och frys om den skall sparas). 9. Lägg på vispad grädde och strö över resten av dajmkulorna.
    2. Då jag gör denna tårta till stora bjudningar brukar jag frysa de färdiga bottnarna någon v. innan tillfället och sedan garnera tårtan med grädde och daimkulor när det är dags, helst en dag innan för att tårtbotten ska bli saftig.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    10
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben