Dajmmuffins med hallon.

Serverar: 16 portioner

Hittar du inte daimkulor i din butik kan de ersättas med vanlig daim som krossats i mindre bitar.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 påse daimkulor (100g)
  • 32 hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Rör smör och socker smidigt. Blanda i äggen, ett i taget, och rör kraftigt emellan
    3. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner i smeten. Blanda ihop till en jämn smet. Rör ner daimkulorna.
    4. Ställ muffinsformar på en plåt och fördela smeten däri. Tryck i två hallon i mitten på varje muffins.
    5. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    4
    15 min
    10-12
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben