Dal tikka mazala

Serverar: 4 portioner

Vegetarisk gryta med linser och grönsaker. Härlig doft av koriander och spiskummin.

Ingredienser

  • ½ blomkålshuvud, ca 400g
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 påse tikka masala kryddmix
  • 2 dl röda linser
  • 1 tsk salt
  • 2 tomater
  • 2 dl matyoghurt
  • Servering
  • Koriander
  • Cashewnötter
  • Basmatiris
  • Instruktioner

    1. Dela blomkålen i små buketter. Skala morot och lök och skär dem i bitar.
    2. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt blomkål, morötter och kryddmix. Fräs några minuter under omrörning.
    3. Tillsätt linser,salt och 5 dl vatten. Låt koka under lock ca 8 minuter.
    4. Skär tomaterna i bitar, rör ner dem och hälften av yoghurten. Låt koka upp och strö över koriander och cashewnötter.
    5. Servera grytan med resten av yoghurten och basmatiris.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben