Dalatunnbröd i stekpanna

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 35 minuter

Baka brödet i stekpanna! Leilas Tips! Plasta brödet direkt eftersom det torkar om det får ligga framme. Det går utmärkt att frysa in i plastpåsar om man inte vill äta upp allt med detsamma. Datum: 2007-11-13 Kock: Leila Lindholm TV: Leilas jul

Ingredienser

  • Steg 1
  • 15 g (¼ paket) färsk jäst
  • 2 msk strösocker
  • 50 g smör
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk krossad anis
  • 1 tsk krossat fänkåls frön
  • 1½ tsk salt
  • 2½ dl mjölk 3%
  • 3 dl rågsikt
  • 3 dl vetemjöl special
  • Steg 2
  • 300 g varm nykokt potatis (skalad)
  • 1½ dl vetemjöl special
  • 1½ dl rågsikt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och häll i strösocker. 2. Smält smöret och värm med mjölk, sirap, kryddor och salt till 37 grader. 3. Häll vätskan över jästen och rör om ordentligt. 4. Tillsätt rågsikt och vetemjöl och rör ihop till en kladdig deg. 5. Jäs under bakduk till dubbel storlek, cirka 1 timme. 6. Pressa den varma potatisen med en gaffel och knåda in den i degen. Tillsätt vetemjöl och rågsikt tills den inte kladdar längre. 7. Dela den i små bitar och kavla ut till tunna runda kakor. 8. Stek bröden på medeltemperatur i en torr stekpanna, någon minut på varje sida, tills det fått lite färg. Var försiktig så du inte steker för länge, då blir brödet hårt och knaprigt.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    15-16
    2

    Kommentarer (2)

    lindame71 7 april 2008

    Supergott bröd, mina barn vill bara ha det.

    mat-ilda 9 augusti 2011

    Mycket gott bröd ,det var även väldigt smidigt att jobba med .Kommer att göras ofta. 5 poäng.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben