Daniels Tonfisksås

Serverar: 2 portioner

Tid: 25 minuter

En het och stark tonfisksås att krydda vardagen med!

Ingredienser

  • 120 g tonfisk (utan olja/vatten)
  • 3/4 dl crème fraiche
  • 1 röd chili
  • 1 gul lök
  • 2 tsk valfri stark senap
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärrning
  • 2 vitlöksklyfftor
  • Matfett
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Rensa ur fröna ur chillin (låt några vara kvar om du vill ha det extra starkt) och strimla chilin. Finhacka lök och vitlök. Sjud löken, vitlöken och chilin i en tjockbottnad grytta på medelvärme. Låt det inte ta färg utan bara svetta dom tills löken blivit blank.
    2. Späd därefter med vatten och bulljongtärningen samt senap och koka upp. Låt det småputtra några minuter på medelvärme.
    3. Rör ner crème friache och avrunnen tonfisk ner i grytan och värm upp så allt har samma temperatur. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera till valfri pasta.

    Liknande recept

    3
    25 min
    4
    1
    4.3
    30 min
    3-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben