Dansk chokladkaka

Serverar: 16-18 portioner

Bjud på en härlig kaka med kraftig chokladsmak! Receptet kommer från Danmark. Extra festlig blir kakan om den serveras med grädde och skivad banan.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 4 msk kakao
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • 3 dl socker
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 200 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    Rör smöret smidigt och arbeta in ett ägg i taget. Värm mjölken. Blanda kakaopulver och socker och rör ut det i den varma mjölken. Blanda möl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten omväxlande med den avsvalnade mjölkblandningen. Häll smeten i en väl smord och bröad form. Grädda i 200 grader, ca 40 minuter. Bryt chokladen i bitar i en skål. Smält den i vattenbad och bred den över den kalla kakan. Gör mönster t ex genom att dra med en gaffel över kakan. Servera med grädde

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben