Dansk köttfärssås

Serverar: 6 portioner

Inte så annorlunda men god

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • Sojakulör
  • 5 dl vispgrädde
  • Peppar
  • Salt
  • 1 msk strösocker
  • 4 klyftor vitlökar
  • 3 msk tomatketchup
  • 3 msk brun senap
  • 6 kvistar färsk Legro rosmarin
  • 500 g champinjoner
  • 1 kg mager nötfärs
  • 2 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Skär champinjoner i skivor och fräs dem i smör tillsammans med pressad vitlök och rosmarin.
    2. Tillsätt köttfärs efter ca. 15-20 min. och bryn den. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och låt det stå och sjuda på låg värme i minst 1 timma.
    3. Före servering tillsätts en redning med mjöl så att konsistensen blir mycket tjock och krämig. Spagettin ska kunna fastna i köttfärssåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben