Danska sketna ägg

Serverar: 3 portioner

Tid: 20 minuter

Torsdagslunch hos min fd. svärmor. Mycket gott!

Ingredienser

  • 6 skivor danskt rågbröd
  • 6 ägg
  • Senapssås
  • 40-50 g margarin
  • 2-3 msk mjöl
  • 7-8 dl mjölk
  • 3-4 msk grovmalen skånsk senap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    Koka äggen tills de blir hårdkokta. Under tiden gör du såsen. Smält margarinet i en gryta och vispa i mjölet när margarinet smält. Tillsätt mjölk. Låt koka upp. Tillsätt senap, salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Gillsan 19 maj 2008

    Det här får du full pott för. Längtar redan TILL NÄSTA PÅSKDAG HEHE. Du vet vad vi ska ha då, man har väl en stående inbjudan? Mvh gillsan

    king200 7 juli 2008

    bara älskar det har jag ätit hos dig i många år en femma i betyg

    nay 23 januari 2011

    hej jag förstår inte det här receptet . det står bara koka äggen och hur man gör såsen. jaha och sen då? ska man äta hela rostade ägg men brödskivor och senapssås? vill gärna veta mvh

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben