Danska wienerbröd

Serverar: 24 portioner

Super bra att ha i frysen. De tinar och jäser medans ungen blir varm. Om man vill kan man ringla över lite florsocker blandat med vatten innan man serverar dem. De är ju allra godast när de är varma

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 msk socker
  • 1 ägg
  • 150 g margarin
  • ¾ dl grädde eller mjölk (kall)
  • 3 hg vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g florsocker
  • 100 g smör
  • Ev florsocker och vatten till garnering
  • Instruktioner

    1. Jästen röres med sockret. Tillsätt ägget och margarinet., grädde eller mjölk (kall), vetemjölet. Rör ihop och baka ut till en rektangel.
    2. Vispa ihop florsocker och smör. Bred detta över degen. Rulla ihop som till en rulltårta. Skär i 2 cm bitar. Lägg i pappersformar. Låt jäsa i 30 min eller ställ i dem i frysen till ett senare tillfälle. Gädda i 225 cirka 5 minuter.
    3. Om du ställer dem i frysen, så låt dem tina och jäsa innan du gräddar dem i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben