Super bra att ha i frysen. De tinar och jäser medans ungen blir varm. Om man vill kan man ringla över lite florsocker blandat med vatten innan man serverar dem. De är ju allra godast när de är varma
Ingredienser
50 g jäst
2 msk socker
1 ägg
150 g margarin
¾ dl grädde eller mjölk (kall)
3 hg vetemjöl
Fyllning
100 g florsocker
100 g smör
Ev florsocker och vatten till garnering
Instruktioner
- Jästen röres med sockret. Tillsätt ägget och margarinet., grädde eller mjölk (kall), vetemjölet. Rör ihop och baka ut till en rektangel.
- Vispa ihop florsocker och smör. Bred detta över degen. Rulla ihop som till en rulltårta. Skär i 2 cm bitar. Lägg i pappersformar. Låt jäsa i 30 min eller ställ i dem i frysen till ett senare tillfälle. Gädda i 225 cirka 5 minuter.
- Om du ställer dem i frysen, så låt dem tina och jäsa innan du gräddar dem i ugnen.
Liknande recept
Kommentarer (0)