De fem elementen tärnade och stekta i ostronsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

181 kcal/portion. Ingrediensen tofu-filéer är ungefär detsamma som friterad tofu som säljs som atsuage-tofu i japanska mataffärer. Den går dock att köpa på vegan-avdelningar på vissa snabbköp också. Rätten passar bra att servera tillsammans med rundris, japansk curry eller kanske spaghetti.

Ingredienser

  • 1 msk matolja
  • 2 små morötter, tärnade
  • 4 färska shiitake, tärnade
  • 200 g tofu-filéer, tärnade
  • 4 msk gröna sojabönor, skalade
  • 4 msk söt majs
  • Färska korianderblad
  • Kryddblandning
  • 1 msk ostronsås
  • 1 msk kikkoman
  • ½ tsk strösocker
  • ½ tsk grönsaksbuljong
  • 1 tsk sake
  • Instruktioner

    1. Tärna moroten, shiitaken och tofun. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek moroten på medelvärme.
    2. Tillsätt och stek vartefter shiitake, tofu, bönor och majs. Häll i kryddblandningen, rör om kvickt under tiden det steker.
    3. Garnera med korianderbladen och servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    xembx 24 augusti 2010

    ostronsås är inte vegansk!

    Mellowity 24 augusti 2010

    Bra kommentar, uppmärksamt! Receptet syftar till en vegetarisk ostronsås: http://pds.exblog.jp/pds/1/201004/10/15/c0145615_17285072.jpg eller svamp-substitutet http://mizorin.up.seesaa.net/image/Picture207144.jpg . Annars duger annan wok-sås :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben