Decemberglass med chokladsås och röda pärlor

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Det är så bra när man kan fixa ihop en dessert av saker som redan är färdiga och ändå få till något alldeles unikt. Ur ICA-Kuriren nr 50/09.

Ingredienser

  • 1 l vaniljglass
  • ½ granatäpple
  • Ca 2 knölar syltad ingefära i sirap
  • Chokladsås
  • 1 dl vatten
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl kakao
  • ½ tsk malen kanel
  • En nypa flingsalt
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka den simmig 3-5 minuter. Ställ åt sidan att svalna litet.
    2. Pilla ut de röda kärnorna ur granatäpplet. Finstrimla ingefäran.
    3. Servera glassen med ljummen sås, granatäppelkärnor och strimlad ingefära. Ringla även över litet av sirapen från ingefärsburken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben