Delikata små äppelbakelser

Serverar: 16-20 portioner

De här små äppelbakelserna är lika goda att äta som trevliga att se på. Det går bra att grädda botten i muffinsformar av metall eller andra små metallformar. Glasyren ser till att bakelserna håller sig saftiga länge. Du kan byta ut citronen mot apelsin eller göra hälften av varje.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1½ dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal av 1 citron
  • 2 dl skalat, rivet äpple
  • Citronglasyr
  • 2-3 dl florsocker
  • 1-2 msk färskpressad citronsaft
  • Garnering
  • Silverkulor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och rivet citronskal och rör ned i smeten tillsammans med rivet äpple.
    3. Smörj och bröa små muffinsformar av metall och fyll dem till hälften. Grädda 15-20 minuter. Låt svalna innan du tar kakorna ur formarna.
    4. Rör ihop ingredienserna till glasyren. Testa att pensla en kaka. Tillsätt mer florsocker om glasyren är för tunn, den behöver vara trögflytande. Pensla bakelserna med glasyren och dekorera med silverkulor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben