Delikata vinbärsrutor

Serverar: 24 portioner

Otroligt saftiga och goda rutor med läckert strössel på toppen.

Ingredienser

  • 175 g smör, mjukt
  • 3 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl grädde eller mjölk
  • 500 g röda och svarta vinbär
  • Strössel
  • 100 g pekannötter
  • 1 dl rörsocker
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 50 g smör, kallt
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en form, ca 22x32 cm.
    2. Vispa smör, socker och vaniljsocker tills det blir vitt och poröst. Tillsätt ett ägg i taget och vispa däremellan. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och sikta ner i smeten växelvis med crème fraiche och grädde. Häll smeten i formen och bred ut den. Strö över vinbären.
    3. Strössel: Mixa pekannötter, socker, havregryn och bitar av smöret i en matberedare med kniven monterad.
    4. Strö nötströsslet över kakan. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Låt kakan kallna på bakplåtspapperet på ett bakgaller. Sikta över florsocker och skär kakan i fyrkantiga rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben