Delikatesssås på rådjursstek

Serverar: 4 portioner

Mycket smakrik och god sås med rådjursstek

Ingredienser

  • 550gr rådjursstek
  • 2 msk olja
  • 2 lökar
  • 3 morötter
  • 3 vitlöksklyftor
  • 7 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk pepprig örtblandning
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl apelsinsaft
  • 2 msk soja
  • 2 msk mazenaredning för brunsås
  • Instruktioner

    Skär rådjurssteken i tunna strimlor. Bryn dem lätt i olja, tärna lök och bryn. Koka upp vattnet. Tillsätt de brynta köttstrimlorna, löken och kryddorna för kokning. Skala morötterna och strimla till stickor. Låt koka på låg temperatur i ca 30 minuter. Tillsätt vatten ifall vätskan minskat under kokningen. Tillsätt morotsstrimlorna. Låt koka ytterligare ca 15 min så att köttet är genomkokat. Tillsätt grädden, apelsinsaften och maizenen. Koka upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben