Porterbräserad rådjursstek

Serverar: 4 portioner

Gott :)

Ingredienser

  • 1 rådjur- eller lammstek ca 2-2½ hg
  • 1 stor gul lök
  • 10 grovkrossade enbär
  • 10 grovkrossade vitpepparkorn
  • 1 flaska porter ca 33 cl
  • 1 dl kinesisk soja
  • 1 dl outspädd svartvinbärssaft
  • 1 tsk timjan
  • 2 oxbuljongtärningar
  • 1½ msk smör + 2 msk vetemjöl
  • 3-4 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Putsa steken fri från ytliga hinnor. Skala och skär löken i mindre bitar, krossa enbär och vitpeppar grovt. Blanda porter, soja, vinbärssaft, kryddorna och löken i en rymlig gryta. Smula i buljongtärningarna och ge det hela ett uppkok. Skölj steken under kallt vatten och lägg i grytan, låt bräsera 1 timme. Vänd därefter på steken och bräsera ytterligare en timme (bräsera på svag värme under lock). Sila skyn, reducera till 5 dl. Blanda smör och mjöl till en jämn smet. Tillsätt redningen och grädden. Koka i 5 min. smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    IPO 15 november 2009

    Det här påminner om porterstek. Det tror jag på! Mvh Ingalill

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben