Porterbräserad fläskfilé.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Kan serveras både varm och kall!

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 stor gul lök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • Sås
  • 2 dl porter
  • ½ dl koncentrerad svartvinbärssaft
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk soja
  • 8 krossade enbär
  • Några timjankvistar
  • ca 1½ dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Pressad potatis
  • Sockerärter
  • Vinbärsgelé
  • Instruktioner

    Putsa köttet. Skär löken i klyftor. Dela vitlöken. Bryn köttet väl runt om i en stekgryta. Salta och peppra. Stick en stektermometer i den tjockaste delen. Häll över porter, saft, kalvfond och soja. Tillsätt kryddorna. Lägg på ett lock och låt filén sjuda till 67 grader, ca 10 min. Ta upp och lägg åt sidan så länge. Sila ner skyn i en ren kastrull. Häll i grädden och sjud ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera köttet med pressad potatis, lättkokta sockerärter och vinbärsgelé.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Brandman 16 februari 2011

    Ska man bryna löken och vitlöken tillsammans med köttet? Förstod inte riktigt var lökarna skulle vara.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben