Rådjursstek med rödvin och ingefära
Min svärson Johny lagar ofta rådjursstek och bjuder på.
Förr hade jag mycket sådant kött i frysen, men inte idag.
Jag tycker det är jättegott!!!
Ingredienser
Ca 1 kg färsk rådjursstek
Smör
Färsk rosmarin
Färsk timjan
Vitpeppar grovt krossad
Enbär grovt krossad
1 morot
1 gul lök
Sås
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
Smör
1 msk farinsocker
2 msk vetemjöl
3 dl rött vin
5 dl viltfond/kalvfond
Salt
Peppar
Färsk ingefära
Instruktioner
- Krydda köttet rikligt med färska örter - rosmarin, timjan, vitpeppar och enbär.
- Bryn köttet i smör runt om, salt lite lätt och stek i ugnen på en bädd av skivad morot och lök på 180 grader, 25-40 minuter, beroende på hur rosa du villa ha köttet. Svep in köttet i aluminiumfolie och låt vila i ca 15 minuter innan du skivar upp det.
- Sås:
Fräs rödlöken och vitlöken i smöret utan att det tar färg.
Tillsätt sockret och pudra lite mjöl över. Häll på vinet och buljongen och låt koka i ca 15 minuter. Smaksätt med salt, vitpeppar och riven färsk ingefära. Slå i lite av stekskyn i efterhand.
- Skriver ett separat recept på en potatisgratäng till rådjurssteken som jag helt enkelt kallar Gratäng till rådjursstek.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Hej. Jag hittade några recept på rådjursstek. Detta lät gott.
Det här lät smaskigt. Ska testa i helgen eftersom jag lyckats komma över rådjurskött. Anette
Du. tack så mycket. detta recept,såsen blev bara såååå häfigt god. Hade ca 1,5 kg rådjursinnanlår.