Rådjursstek med rödvin och ingefära

Serverar: 4 portioner

Min svärson Johny lagar ofta rådjursstek och bjuder på. Förr hade jag mycket sådant kött i frysen, men inte idag. Jag tycker det är jättegott!!!

Ingredienser

  • Ca 1 kg färsk rådjursstek
  • Smör
  • Färsk rosmarin
  • Färsk timjan
  • Vitpeppar grovt krossad
  • Enbär grovt krossad
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • Sås
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Smör
  • 1 msk farinsocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl rött vin
  • 5 dl viltfond/kalvfond
  • Salt
  • Peppar
  • Färsk ingefära
  • Instruktioner

    1. Krydda köttet rikligt med färska örter - rosmarin, timjan, vitpeppar och enbär.
    2. Bryn köttet i smör runt om, salt lite lätt och stek i ugnen på en bädd av skivad morot och lök på 180 grader, 25-40 minuter, beroende på hur rosa du villa ha köttet. Svep in köttet i aluminiumfolie och låt vila i ca 15 minuter innan du skivar upp det.
    3. Sås: Fräs rödlöken och vitlöken i smöret utan att det tar färg. Tillsätt sockret och pudra lite mjöl över. Häll på vinet och buljongen och låt koka i ca 15 minuter. Smaksätt med salt, vitpeppar och riven färsk ingefära. Slå i lite av stekskyn i efterhand.
    4. Skriver ett separat recept på en potatisgratäng till rådjurssteken som jag helt enkelt kallar Gratäng till rådjursstek.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    IPO 15 november 2009

    Hej. Jag hittade några recept på rådjursstek. Detta lät gott.

    anetteek1 22 november 2011

    Det här lät smaskigt. Ska testa i helgen eftersom jag lyckats komma över rådjurskött. Anette

    ingemar75 19 december 2012

    Du. tack så mycket. detta recept,såsen blev bara såååå häfigt god. Hade ca 1,5 kg rådjursinnanlår.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben