Gratäng till rådjursstek

Serverar: 4 portioner

En potatis- och palsternacksgratäng.

Ingredienser

  • Ca 100 g potatis
  • Ca 500 g palsternacka
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Muskot
  • Instruktioner

    1. Skiva potatisen och palsternackan tunt och lägg i en kastrull tillsammans med mjölken och grädden. Skiva ner löken och pressa ner vitlöken. Krydda med salt, vitpeppar och riven muskot. Koka under omrörning i någon minut.
    2. Häll över i en eldfast form och gratinera i ugnen i 250 grader, ev. med riven ost på toppen, i ca 15 minuter.
    3. Gratängen kan man göra dagen innan, det går utmärkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben