Den läckraste svampmackan

Serverar: 1 portioner

Tid: 30 minuter

Kan ätas hur ofta som helst utan att man tröttnar. Svampen kan varieras alltifrån kantareller, trattkantareller, Carl Johan, blandsvamp etc..

Ingredienser

  • Vitt formbröd
  • Svamp i önskad mängd
  • Smör/margarin
  • Salt
  • Peppar (inte nödvändigt för kantareller)
  • Soja för relativt smaklösa svampar
  • Rödlök
  • Ost
  • Tomat
  • Instruktioner

    1. Stek svampen. Efter att vattnet torkat in och "knastret" börjat tillsätts smör eller margarin. Lägg åt sidan.
    2. Rosta vitt formbröd 1-2 skivor allt efter onskemål.
    3. Stapla sedan ovanpå den rostade brödskrivan i nämnd ordning: Stekt svamp Rödlök i skivor Ost Tomat
    4. Gratineras i ugn ca 225 grader tills osten smält ner.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben