Den ljuvliga succépajen!

Serverar: 6-8 portioner

Skulle på knytisfest med MÅNGA internationella gäster. Improviserade ihop denna paj som blev en hit!

Ingredienser

  • 100 g smör (el. marg.)
  • 2 msk kruskakli
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl grahamsmjöl
  • (ev. 1 msk vatten)
  • Fyllning
  • 4 schalottenlökar
  • 250 g rökt skinka
  • 200 g broccoli
  • 1 tsk salt
  • 200 g creme cheese garlic/herbs
  • 3 dl grädde
  • 2 ägg
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk italiensk salladskryddan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugen på 225 grader. Blanda mjölsorterna med kruskan och nyp i smöret. Tryck ut pajskalet i en pajform ( gärna med lite högre kant på). Grädda i ugnen i 10-12 min. Ta ut formen. Sänk ugnstempen till 175-200 grader ( beroende på om din ugn har benägenhet att bränna ytan eller inte).
    2. Strimla skinkan. Skala och hacka lökarna. Koka broccolin i lättsaltat vatten. Lägg lökhacket i botten på det förgräddade pajskalet. Låt broccolin rinna av väl och varva den med skinkstrimlorna. Bred ut mjukosten över allt. Vispa ihop grädden med äggen och kryddorna. Häll över pajen. Grädda i 30 min. Kolla så att ytan inte blir bränd för då får du parera genom att lägga en bit aluminiumfolie löst över sista minuterna av gräddningen.
    3. Serveras med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben