Den nakna laxen med tillbehör

Serverar: 4 portioner

Ugnsstekt lax med smakrik sås. Serveras med morötter, sparris och bondbönor.

Ingredienser

  • 1 kg färsk lax
  • 2 msk citronpeppar
  • Sås
  • 1 citron
  • 2 msk mejram
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 dl crème fraiche
  • Tillbehör
  • 12 små fina potatisar
  • 2 morötter
  • 12 sparrisar
  • 12 bondbönor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Lägg laxen på plåt och in i ugnen, ta ut laxen efter 10 minuter och dra av skinnet så laxen blir naken. Krydda över laxen med citronpeppar.
    3. Riv citronskal på rivjärnet i en bunke tillsammans med citronsaften som pressas ut ur citronen, blanda i mejram, dijonsenap, grädde och crème fraiche och rör om. Lägg allt detta på laxen och in i ugnen 15 min.
    4. Koka de små potatisarna med skal på i 20 min. Skär morötterna i tunna stavar cirka 5 cm långa och lägg i en wokpanna tillsammans med sparris och bondbönor och smör, woka detta tills grönsakerna är lagom mjuka och krispiga.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben