Den perfekta formfranskan

Serverar: 1 portioner

Supergott rostbröd! Skär upp den färdiga limpan i skivor och frys in. Ta fram och lägg brödskivorna direkt i brödrosten för att tina och rosta. Glutenfritt.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • Ca 6½ dl vatten, svalt/fingervarmt, 650 g
  • 2 msk olja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1½ tsk salt
  • Ca 5½ dl durramjöl, 280 g
  • Ca 3 3/4 dl rismjöl, 270 g
  • Ca 2½ dl majsmjöl, 120 g
  • 3½ tsk xantangummi (finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker och var noga med måttet)
  • Instruktioner

    1. Vispa ut jästen i det fingervarma vattnet tillsammans med olja, honung och vinäger i en bunke med elvisp. Blanda alla de torra ingredienserna för sig och vispa hastigt med elvisp ner i degvätskan.
    2. Fortsätt att vispa under ca 35 minuter tills en slät, klibbig deg har bildats. Låt degen svälla i ca 10 minuter och stjälp sedan över den i en smord brödform, 1½ liter. Låt jäsa i ca 75 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Grädda limpan i mitten eller i nedre delen av ugnen 75 minuter. Ta ut och låt svalna helt på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben