Vitlöksnudlar med fläskkött

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabb och god fredagsrätt. Kan själv variera styrkan genom att välja olika chili. Jag har två barn på 6 och 8 är så jag brukar ha i 1 st spansk peppar, och sen ta en lite starkare som jag hackar och lägger i lite fisksås som jag och min man häller över våra egna portioner.

Ingredienser

  • 250 g medeltjocka äggnudlar
  • 300 g strimlad fläskfilé
  • 125 g skalade räkor
  • 2-3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 2 små röda chilifrukter
  • 1 tsk palm eller råsocker
  • 1 knippe finhackad salladslök
  • 3 msk pressad lime
  • 3 msk Fish sauce
  • Ca 1 ½ dl osaltade rostade jordnötter
  • 3 msk hackad koriander
  • Instruktioner

    1. Koka nudlarna i rikligt med vatten. Följ antingen anvisningarna på paketet, eller koka upp vattnet, stoppa i nudlarna, sätt på ett lock och dra av kastrullen från värmen, och låt stå så i 6 min så blir de perfekta. Häll av dem i ett durkslag och låt rinna av.
    2. Bryn fläskfilén tillsammans med vitlöken i olja på hög värme. Tillsätt salladslök, chili, socker, lime, fish sauce, räkor och jordnötter. Låt koka någon minut.
    3. Blanda i äggnudlarna och hackad koriander och låt allt bli genomvarmt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben