Vitlöksnudlar med fläskkött
Snabb och god fredagsrätt. Kan själv variera styrkan genom att välja olika chili. Jag har två barn på 6 och 8 är så jag brukar ha i 1 st spansk peppar, och sen ta en lite starkare som jag hackar och lägger i lite fisksås som jag och min man häller över våra egna portioner.
Ingredienser
250 g medeltjocka äggnudlar
300 g strimlad fläskfilé
125 g skalade räkor
2-3 pressade vitlöksklyftor
2 msk vegetabilisk olja
2 små röda chilifrukter
1 tsk palm eller råsocker
1 knippe finhackad salladslök
3 msk pressad lime
3 msk Fish sauce
Ca 1 ½ dl osaltade rostade jordnötter
3 msk hackad koriander
Instruktioner
- Koka nudlarna i rikligt med vatten. Följ antingen anvisningarna på paketet, eller koka upp vattnet, stoppa i nudlarna, sätt på ett lock och dra av kastrullen från värmen, och låt stå så i 6 min så blir de perfekta. Häll av dem i ett durkslag och låt rinna av.
- Bryn fläskfilén tillsammans med vitlöken i olja på hög värme. Tillsätt salladslök, chili, socker, lime, fish sauce, räkor och jordnötter. Låt koka någon minut.
- Blanda i äggnudlarna och hackad koriander och låt allt bli genomvarmt.
Liknande recept
Kommentarer (0)