Currygryta på fläskkött

Serverar: 6 portioner

Currygryta

Ingredienser

  • 1,2 kg fläskkött i grytbitar (t.ex färsk skinka)
  • 100 g russin
  • 4 purjolökar
  • 2 mangofrukter
  • 2 gula lökar
  • 4 msk olja
  • 2 msk currypasta
  • 1 ½ dl grädde
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva löken. Hetta upp oljan i en gryta och lägg i grytbitarna att brynas i cirka 5 minuter, lägg i löken och fortsätt steka i några minuter till. Tillsätt russin, curry, salt och peppar. Häll på 1,5 dl vatten, lägg på locket och låt koka i 1 timma på svag värme.
    2. Skölj och skär purjolöken i bitar. Koka dem i saltat vatten i cirka 10 minuter.
    3. Skala och skär mangon i bitar. Lägg dem i grytan tillsammans med purjo-löken och grädden och låt koka ytterligare 10 minuter.
    4. Servera genast med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben