Rotsaker och fläskkött i lergryta

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 45 minuter

Lite pyssel innan det är klart att ställa in i ugnen men otroligt gott när det är färdigt. Gör en ordentlig sats från början då det går mycket bra att frysa ner.

Ingredienser

  • 1 kg fläskkött, c:a (ex.vis grytbitar)
  • 1 purjolök
  • 1 medelstor kålrot
  • 1 stor eller två små palsternackor
  • 2 morötter
  • 1 bit rotselleri
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 bit ingefära
  • 5 dl grönsaksfond
  • Grillkrydda
  • Salt, ev
  • Instruktioner

    Lägg lergrytan i blöt ca 15 minuter innan användandet. Skär ner purjolöken och alla rotfrukter i småbitar. Lägg purjolöken i botten på lergrytan och varva rotfrukterna ovanpå. Krossa vitlöken och riv ingefäran och strö ovanpå. Lägg grytbitarna överst. Blanda därefter till grönsaksfonden. Ta gärna två matskedar fond i vattnet för sältans skull. Slå detta över grytan. Sist kryddas med grillkryddan och ev lite salt. Grillkryddan för att köttet ska få lite färg. Sätt gallret i botten på ugnen och gryta därpå. Ugnen ska vara kall . Vrid på till över och undervärme, 200°C. Låt stå i ugnen ca 2-2 ½ timma. Gott med kokt ris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben