Serverar: 8-10 portioner
Tid: 45 minuter
Lite pyssel innan det är klart att ställa in i ugnen men otroligt gott när det är färdigt. Gör en ordentlig sats från början då det går mycket bra att frysa ner.
Lägg lergrytan i blöt ca 15 minuter innan användandet. Skär ner purjolöken och alla rotfrukter i småbitar. Lägg purjolöken i botten på lergrytan och varva rotfrukterna ovanpå. Krossa vitlöken och riv ingefäran och strö ovanpå. Lägg grytbitarna överst. Blanda därefter till grönsaksfonden. Ta gärna två matskedar fond i vattnet för sältans skull. Slå detta över grytan. Sist kryddas med grillkryddan och ev lite salt. Grillkryddan för att köttet ska få lite färg. Sätt gallret i botten på ugnen och gryta därpå. Ugnen ska vara kall . Vrid på till över och undervärme, 200°C. Låt stå i ugnen ca 2-2 ½ timma. Gott med kokt ris till.