Bulgurgryta med fläskkött

Serverar: 4 portioner

Testade bulgur för första gången igår och detta blev resultatet.

Ingredienser

  • 3 dl bulgur
  • 6 dl buljong (vatten + tärning)
  • ½ kg fläskfilé
  • 4 små morötter
  • 1 röd paprika
  • 1 liten purjolök
  • ½ squash
  • 1 dl broccoli
  • 1 dl majskorn
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk röd currypasta
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk risvinäger
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja att steka i
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljongen och lägg i bulgur. Koka enligt anvisning på paketet ( i mitt fall 12 min + 5 min vila).
    2. Skär under tiden köttet, morötterna, paprikan, purjolöken och squashen i ganska små bitar.
    3. Värm upp en stekpanna, häll i oljan och pressa i vitlöken. Stek köttet och salta och peppra efter smak.
    4. När köttet är genomstekt lägg i de skurna grönsakerna samt broccoli och majs. Häll på sesamolja och risvinäger. Blanda i currypastan. Låt allt steka ihop tills grönsakerna får lagom tuggmotstånd (en smaksak). Blanda till sist i den kokta bulgun och servera med naturell yoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben