Den perfekta Svampmackan

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En god svampmacka där man kan använda såväl champinjoner som kantareller!

Ingredienser

  • 400 g svamp (färsk)
  • Lite smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 skivor vitt formbröd
  • 1 1/2 dl riven parmesanost
  • Ev. balsamicosirap och lite rucola
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär svampen i ungefär fyra delar. Stek dem i smör i en stekpanna. Pressa över vitlöksklyftorna och strö över timjan, flingsalt och svartpeppar.
    2. Bre smör på brödskivorna. Fördela svampfräset ovanpå och toppa med 1 1/2 dl riven parmesanost. Gratinera i ca 10 min, tills osten fått färg.
    3. Ringla ev. över balsamicosirap över mackorna och toppa med en näve rucola.
    4. Du kan också lägga på en till brödskiva ovanpå innan gräddning, och sedan grilla mackorna i ett mackjärn i ca 5 min!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben