Det godaste glutenfria bananbrödet

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Jag älskar det här brödet som jag precis bakat. Det är saftigt, fluffigt och helt oemotståndligt. Absolut det godaste glutenfria brödet jag någonsin gjort. Mums! Det smakar nästan som banankaka, men med smör och ost på. Inte dumt alls. Jag har under åren provat så många olika recept på glutenfritt bröd och de har alla blivit smuliga med en konstig svampliknande konsistens. De har absolut gått att äta, men de har inte på något sätt liknat ett vanligt bröd (som jag tyvärr älskar). Mitt nya mission är att hitta riktigt goda, glutenfria bröd så att min brödtarm alltid skall ha något gott i frysen. Jag har ingen lust att nöja mig med mindre goda bröd bara för att jag inte vill äta gluten. Det här bananbrödet är det första brödet som är riktigt likt ett “vanligt”. Jag har gjort en och en halv sats till ett bröd jämfört med orginalreceptet eftersom jag ville ha lite större skivor. Stor brödskiva = mycket mer av allt det goda man kan lägga på brödet. =) Använd aluminiumfolien mer än en gång. Det är ett enkelt och bra sätt att spara pengar samtidigt som du gör miljön en tjänst. Tvätta folien om det behövs, vik ihop den och lägg den i en låda för nästa tillfälle. Det går även bra att diska folien i maskin. Om du vill undvika att använda aluminiumfolie kan du lägga över en bakplåt eller en bakform i lämplig storlek. Då undviker du att brödet bränns. Skriv gärna till mig om du har några frågor eller lämna en kommentar här nedanför. Det vore jätteroligt att få veta hur ditt bröd blev.

Ingredienser

  • 9 stora medjooldadlar (finns i fruktdisken)
  • 3 stora väl mogna bananer
  • 1/4 dl kokosolja utan smak
  • 1,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk salt
  • 4 ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 1/4 dl linfrön
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader och smörj en brödform. Skala bananerna. Lägg bananerna tillsammans med dadlarna i en mixer och mixa slätt. Lägg röran med övriga ingredienser i en stor skål och rör ihop noga. Häll smeten i en smord brödform. Sätt in det i nedre delen av ugnen i 40 till 50 minuter och känn med en sticka när mitten är torr. Ta hellre ut för tidigt än för sent så inte brödet blir torrt. Lägg över aluminiumfolie efter en stund om brödet ser ut att få för mycket färg. Låt brödet svalna tio minuter i formen och lossa sedan försiktigt kanterna. Lägg på ett galler med duk över för att svalna. Skär upp i skivor när brödet är helt avsvalnat. Förvara i frysen för att bevara brödets fuktighet och ta upp skivor efter behov.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben