Det perfekta morotsbrödet

Serverar: 1 portioner

Saftigt, sunt och med lite lagom sötma - detta är det perfekta glutenfria matbrödet! Glutenfritt och laktosfritt. Om du bakar laktosfritt - tänk på att välja mjölkfri mjölmix.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl mjölk, ev laktosfri
  • 2 dl vatten
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 msk hela linfrön
  • 1 msk krossade linfrön
  • 2 dl havregryn, ren havre
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • ½ dl solrosfrön
  • ½ dl pumpakärnor
  • 2 dl grovrivna morötter
  • 2 dl Semper bovete & teffmjöl
  • 5 dl glutenfri mjölmix, t ex Semper mix
  • Dekoration
  • Flingsalt
  • Frön
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vätskan till 37 grader och vispa ut jästen med den. Vispa ner fiberhusk, linfrön och havregryn. Låt svälla i 10 minuter.
    2. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i ca 5 minuter. Häll ner degen i en smord bakform, 1½ liter. Strö över flingsalt och frön. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Grädda brödet i ugnen i ca 50 minuter. Täck brödet med aluminiumfolie om det börjar få för mycket färg. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben