Diabetesvänlig köttfärslimpa

Serverar: 6 portioner

För diabetiker

Ingredienser

  • 1 st oxbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 2 skivor vetebröd
  • 750 g mager nötfärs
  • 2 ägg
  • 1 st lök
  • 1 stjälke bladselleri
  • 2 tsk worcestershiresås
  • 1 msk tomatketchup
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175°C. Klä ett ugnsfast fat med folie.
    2. Lös upp buljongtärningen i kokande vatten i en skål. Tillsätt alla andra ingredienser, utom ketchup, och rör om ordentligt med en gaffel.
    3. Häll ut färsen på folien i fatet och forma den till en köttfärslimpa med händerna. Gör snitt i toppen av köttfärslimpan med den slöa sidan av en kniv. Bred ketchup över köttfärslimpan. Täck över den med ett tält av folie (som inte rör köttfärslimpan).
    4. Baka i 45 min. Ta bort folien och baka vidare i ytterligare 45 min. Ta ut köttfärslimpan ur ugnen och låt den svalna i fatet i ett par minuter före servering.

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2
    4.5
    30 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben