Dianas sommardessert

Serverar: 4 portioner

Chokladmousse, färskostkräm, marinerade jordgubbar och knapriga kex. Lager på lager med allt det goda!

Ingredienser

  • Chokladmousse
  • 150 g mörk choklad
  • 4 msk muscovadosirap
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 ägg, separerade
  • Färskostkräm
  • 200 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk lemoncurd
  • Marinerade jordgubbar
  • 2 dl jordgubbar
  • Limeskal och saft från 1 lime
  • 2 msk muscovadosirap
  • Tillbehör
  • 6-8 digestivekex
  • Instruktioner

    1. Chokladmousse: Smält chokladen över vattenbad och tillsätt muscovadosirap. Vispa grädden hårt och ställ åt sidan. Separera äggen och vispa äggvitorna till ett hårt skum, ställ åt sidan. Vispa äggulorna lätt och rör ner chokladen. Blanda ner chokladen i den vispade grädden och vänd sist ner äggvitan. Låt svalna i kylen.
    2. Färskostkräm: Vispa samman färskost med florsocker och lemoncurd.
    3. Marinerade jordgubbar: Ansa bären och dela dem. Riv skal och pressa ut saften från limen och blanda med bären tillsammans med muscovadosirap.
    4. Montering: Smula digestivekexen. Varva chokladmousse, färskostkräm, jordgubbar och smulade digestivekex i glas. Avsluta med bär på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben