Lakritsmaränger med jordgubbssalsa

Serverar: 8 portioner

Krossad lakrits i marängen ger en läcker kontrast mellan sött och salt. Med krämig yoghurt och solvarma jordgubbar blir det en ljuvlig liten sommardessert.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 1/2 tsk pressad citronjuice
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 msk krossad turkisk peppar
  • Jordgubbssalsa
  • 1 ask jordgubbar (500 g)
  • 1 citron, finrivet skal + 2 tsk citronjuice
  • 2 msk strösocker
  • Garnering
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125°. (Varmluft 100°, då kan plåtarna vara inne samtidigt).
    2. Vispa äggvitorna luftigt med citronjuice. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till styvt skum. Krossa turkisk peppar i en mortel och vänd ner hälften i marängsmeten.
    3. Klicka 8 maränger på en plåt med bak-plåtspapper. Gröp ur varje maräng med baksidan av en sked.
    4. Baka längst ner i ugnen 45–50 min. Marängerna är färdiga när de känns torra och lätt lossnar från papperet.
    5. Mosa 1/3 av jordgubbarna grovt med citronskal, juice och socker. Snoppa och kvarta resten av jordgubbarna, blanda ner i salsan. Spara 8 jordgubbar till dekoration.
    6. Lägg upp marängerna på ett stort fat eller assietter. Toppa med jordgubbssalsa och yoghurt. Dekorera med en jordgubbe på och strössla över krossad lakrits. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ellanfellan 30 december 2008

    Jag har letat så länge efter detta receptet, Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben