Sega och krispiga lakritsmaränger

Serverar: 20 portioner

Goda maränger för oss som gillar lakrits.

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 4 droppar ättika
  • 1 ½ msk maizena
  • 2 dl rårörsocker (eller 1dl farin + 1dl strösocker)
  • 1 ½ msk lakritspulver från Johan Bülow
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 120 grader. Vispa äggvitorna (med elvisp) tillsammans med ättikan. Börja vispa långsamt för att sedan öka hastigheten gradvis tills smeten blivit ett hårt skum. Bunken ska kunna vändas upp och ner utan att smeten rinner ut. Vänd sedan ner maizena, socker och lakritspulver och vispa snabbt tills smeten blir glansig. Klicka eller spritsa ut marängsmeten på bakplåtspapper till valfri portionsstorlek och grädda i ca 1 timme eller tills de lossnar från plåten. Låt svalna och låt dom gärna stå kvar i den avstängda ugnen över natten.
    2. Förvara i en tätslutande burk.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 10 min
    9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben