Läcker lakritsglass

Serverar: 1 portioner

Underbar lakritsglass som går lätt att göra både med eller utan glassmaskin. Se till att ingen gula kommer i vitan när du separerar äggen så kan du göra lakritsmaränger också. Se separat recept.

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 125 g rörsocker (eller 50 gram farin + 75 gram strösocker)
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 tsk Raw Liquorice Powder från Johan Bülow
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • Instruktioner

    Vispa äggulor och rörsocker luftigt. Rör ner lakritspulvret och finrivet citronskal. Vispa grädden och vänd ner den i ägguleblandningen. Häll upp glassmeten i en fryslåda eller kör i en glassmaskin. Om du fryser smeten skall den röras runt 3-4 gånger den första timmen. Det tar ca. 4 timmar i frysen innan den är klar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben