Dillkött

Serverar: 4 portioner

Mört kött med dillsås. Serveras med kokt potatis och en fräsch sallad till.

Ingredienser

  • 1 ½ kg kalvkött alt. lammkött
  • 2 st morötter
  • 1 st gul lök
  • 10 st vitpepparkorn
  • 2 tsk salt
  • Dillsåsen
  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl buljong från köttet
  • 1 dl grädde
  • 1 dl dill, hackad
  • 2 msk ättika
  • 1 msk socker
  • 1 st äggula
  • 1 nypa salt
  • Instruktioner

    1. Täck köttet med vatten, häll i saltet ca 2 tsk/L vatten. Låt koka upp. Tillsätt sedan morötter och lök samt vitpepparkorn. Låt sjuda under lock 1-2 timmar, till köttet är mört. Tag en kastrull och smält smöret. Häll i vetemjöl och vispa. Tillsätt buljong från köttet och grädde.
    2. Koka upp under omrörning till lagom tjocklek. Tillsätt de övriga ingredienserna. Äggulan sist.
    3. Smaka av med ev mer salt, socker, ättika till en söt/sur sås. Häll av buljongen från köttet. Om ben finns, tag bort det och skär köttet i bitar.
    4. Blanda kött och sås, servera direkt tillsammans med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annber 23 november 2010

    mmmmm va gott! precis som när jag var barn och åt detta hos farmor. Love it! tack för receptet!

    Relaterade Artiklar

    Nu är det gryttider
    Jag är egentligen en utpräglad sommarmänniska som njuter av värmen och...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben