Lamm i dillsky

Serverar: 4 portioner

Bekväm och mycket god "allt-i-ett-rätt" i ugnen med inspiration av dillkött...Gräddig och smakrik.

Ingredienser

  • 1 kg lammskivor av bog eller rygg
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Smör
  • 3 morötter, ca 300 g
  • 2 gula lökar
  • Dillsky
  • 2 dl Arla vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk honung
  • Strimlat skal och saft av ½ citron
  • 1 dl hackad dill
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Salta och peppra köttet. Bryn det i smör i en stekpanna.
    3. Lägg köttet i en smord långpanna och stek i mitten av ugnen ca 30 min.
    4. Skala morötter och lök. Skär dem i bitar och lägg runt köttet.
    5. Blanda ihop dillskyn och häll i långpannan.
    6. Stek i ytterligare 30 min. Garnera med dill och servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Lennart_58 30 september 2009

    Ahh, DET var gott, jättegott, en femma o tack ska du ha för detta smarriga recept.

    Bostromi 23 augusti 2012

    Låter gott men måste det vara Arla vispgrädde. Går det bra med Norrmejeriers tror ni?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben