Dillkött med sås på klassiskt vis

Serverar: 8 portioner

Dillkött som är så underbart gott

Ingredienser

  • 1 kg kalvbog, benfri
  • vatten
  • 2 tsk salt per liter vatten
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • dillkvistar
  • Sås
  • 8 dl buljong
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 äggulor
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk ättikssprit
  • 2 msk strösocker
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 dl dill, finhackad
  • 1,4 kg potatis
  • 600 g broccoli
  • 600 g sockerärter
  • Instruktioner

    1. Lägg köttet i en kastrull med vatten så det täcker. Tillsätt salt, lök och kryddor. Sjud köttet under lock cirka en timme. Låt köttet vila i 20 minuter.
    2. Sila buljongen i en kastrull. Red med mjöl utrört i lite vatten. Koka cirka 3 minuter. Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggula och grädde. Tillsätt ättikssprit och socker. Smaksätt med salt och peppar.
    3. Lägg i dill strax innan servering. Skär köttet i skivor eller bitar och lägg ner i såsen. Servera med kokt potatis och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (10)

    Godbrain 30 mars 2008

    En riktig husmansfavorit! Själv utesluter jag dock äggularna och ersätter matlagningsgrädden med vispgrädde

    kristin1979 9 december 2008

    Det var verkligen gott :-) jag la dock till morötter och tog citron istället för ättiksprit. Men det var mumsigt och smakade nostalgi!

    Lennart_58 30 september 2009

    Gott, väldigt gott. En 5:a från mig.

    bolw 29 december 2009

    Hej! Vad föredrar Du till denna rätt? Öl eller vin?

    ylwa 9 mars 2010

    Oj, kom på att jag glömt att kommentera denna rätt.. Den blev kanon god... Kommer att andvända detta recept när jag gör Dillkött nästa och alla gånger. Tack för ett gott recept. //Ylwa//

    vanillalover 14 juni 2011

    UNDERBART! En ren nostalgi-tripp blev det :-)

    Cilka 3 juli 2011

    Detta recept får mej att tänka på min mammas dillkött, underbart gott, har gjort ett stor kok idag, fryst in så man bara har till att värma när man är lat. TACK

    katbeghan 5 juli 2011

    Provade denna igår. Smaskens! Och min man tyckte den smakade ennu bättre idag da den hade fått stått lite och gottat sig...

    EKC6150 5 mars 2012

    Det här lagade vi i dag. kommer garanterat att hända fler gånger. Vi tog i lite fler pepparkorn annars enligt receptet. Smakade jättebra. Tack för receptet Mvh Jocke.

    lillawe 6 maj 2012

    Klassisk och mycket god med fin sötma. Det här receptet kommer att finnas på min meny fler gånger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben