Ingredienser
1 kg kalvbog, benfri
vatten
2 tsk salt per liter vatten
1 gul lök, i klyftor
5 svartpepparkorn
1 lagerblad
dillkvistar
Sås
8 dl buljong
4 msk vetemjöl
2 äggulor
1 dl matlagningsgrädde
2 tsk ättikssprit
2 msk strösocker
salt
vitpeppar
1 dl dill, finhackad
1,4 kg potatis
600 g broccoli
600 g sockerärter
En riktig husmansfavorit! Själv utesluter jag dock äggularna och ersätter matlagningsgrädden med vispgrädde
Det var verkligen gott :-) jag la dock till morötter och tog citron istället för ättiksprit. Men det var mumsigt och smakade nostalgi!
Gott, väldigt gott. En 5:a från mig.
Hej! Vad föredrar Du till denna rätt? Öl eller vin?
Oj, kom på att jag glömt att kommentera denna rätt.. Den blev kanon god... Kommer att andvända detta recept när jag gör Dillkött nästa och alla gånger. Tack för ett gott recept. //Ylwa//
UNDERBART! En ren nostalgi-tripp blev det :-)
Detta recept får mej att tänka på min mammas dillkött, underbart gott, har gjort ett stor kok idag, fryst in så man bara har till att värma när man är lat. TACK
Provade denna igår. Smaskens! Och min man tyckte den smakade ennu bättre idag da den hade fått stått lite och gottat sig...
Det här lagade vi i dag. kommer garanterat att hända fler gånger. Vi tog i lite fler pepparkorn annars enligt receptet. Smakade jättebra. Tack för receptet Mvh Jocke.
Klassisk och mycket god med fin sötma. Det här receptet kommer att finnas på min meny fler gånger!