Kålpudding på klassiskt vis

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Gott med potatis och lingonsylt.

Ingredienser

  • 1 kålhuvud (1,5-2 kg)
  • 2 msk matfett
  • salt och peppar
  • 2 msk sirap
  • 600 g blandfärs
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Strimla kålhuvudet, skär bort den hårda stocken. Smält matfett i en stor stekpanna eller stekgryta. Lägg i kålen och bryn den lätt. Rör om så att kålen inte bränns. Salta och peppra lätt. Ringla över sirap. Ställ åt sidan medan du blandar färsen. Blanda blandfärs med vatten, salt och peppar. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Grädda i ca 45 minuter, 175°c.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10

    Kommentarer (5)

    mayapaya 26 oktober 2007

    Jätte god,

    gottgris 10 oktober 2008

    supergod och enkel

    cyan 7 april 2009

    Mumma!

    marwis 16 augusti 2011

    Helt godkänd, men nästa gång blandar jag nog stekt kål ock köttfärs i en enda "gegga" :) /Marie

    marwis 18 december 2011

    Gjorde som jag skrev i förra kommentaren och det blev mycket godare och saftigare!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben