Dillkött

Serverar: 4 portioner

Mums så gott!!

Ingredienser

  • 1 kg kalvbringa eller liknande (lamm går också bra)
  • 2 morötter
  • 1 - 2 gula lökar
  • 1 bit palsternacka
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk timjan
  • 1 msk vitpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • Maizena
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • 1 - 2 msk ättika (12 %)
  • 1 ½ msk strösocker
  • 5 kvistar fin dill
  • Instruktioner

    1. Koka upp en gryta med saltat vatten. Skär köttet i grytbitar, 3 gånger 3x3 cm, lägg dem i vattnet och låt det koka upp ordentligt. Häll av köttet i ett durkslag och skölj det med kallt vatten. Rengör grytan och lägg tillbaka köttet. Häll på nytt kallt vatten så det täcker.
    2. Skala och skär grönsakerna i fina bitar, vitlöksklyftorna delas på längden, lägg dem i gryta.
    3. Stöt kryddorna lätt i en mortel och lägg dem i en tesil eller kryddpåse. Lägg också kryddorna i grytan, salt och koka upp. Låt sjuda i cirka 40 minuter.
    4. Lyft upp köttet och grönsakerna, koka ihop buljongen cirka 10 minuter, tillsätt grädden och koka ytterligare några minuter. Red av med lite maizena utrört i kallt vatten, smaka av med ättika, socker, salt och peppar.
    5. Vid servering blandas hackad dill ner i såsen, som slås över köttet och grönsakerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nu är det gryttider
    Jag är egentligen en utpräglad sommarmänniska som njuter av värmen och...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben