Dillkött för små och stora

Serverar: 4 portioner

Annorlunda variant av dillkött som faktiskt är gjord av köttfärs. Riktigt gott!

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • Sås
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning eller grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl dill, färskt eller fryst, hackad
  • 1 msk citron, pressad
  • Instruktioner

    1. Vispa ut mjölet med mjölken till såsen i en kastrull. Häll i vatten och smulad buljongtärning, koka upp under omrörning och koka 3-5 minuter. Smaksätt med dill och citronsaft.
    2. Lägg ner små klickar av rå köttfärs, rör om så att den finfördelas och låt puttra 10 min.
    3. Servera med kokt potatis, någon kokt grönsak och knäckebröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Glitterfia 23 februari 2017

    En riktigt god och enkel vardagsrätt. Lagat den flera gånger och delat med mig av receptet till flera. För mig är detta en 5:a..

    Relaterade Artiklar

    Nu är det gryttider
    Jag är egentligen en utpräglad sommarmänniska som njuter av värmen och...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben