Annorlunda variant av dillkött som faktiskt är gjord av köttfärs. Riktigt gott!
Ingredienser
500 g nötfärs
Sås
2 msk vetemjöl
1 dl mjölk
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning eller grönsaksbuljongtärning
1 dl dill, färskt eller fryst, hackad
1 msk citron, pressad
Instruktioner
Vispa ut mjölet med mjölken till såsen i en kastrull. Häll i vatten och smulad buljongtärning, koka upp under omrörning och koka 3-5 minuter. Smaksätt med dill och citronsaft.
Lägg ner små klickar av rå köttfärs, rör om så att den finfördelas och låt puttra 10 min.
Servera med kokt potatis, någon kokt grönsak och knäckebröd.
En riktigt god och enkel vardagsrätt. Lagat den flera gånger och delat med mig av receptet till flera. För mig är detta en 5:a..