Dillkött med potatis och bönsallad

Serverar: 6 portioner

Mycket gott

Ingredienser

  • 1 kg högrev av kalv
  • 1 l vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 morötter
  • 4 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 2 kvistar dill
  • 18 potatisar
  • Bönsallad
  • 1 huvud isbergssallad
  • 2 tomater
  • Gurka
  • 1 gul paprika
  • Purjolök
  • Citron
  • 1½ dl blackeyebönor, kokta
  • Sås
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ l buljong (från kött-koket)
  • 3 msk dill hackad
  • 1 msk ättika
  • 1½ msk socker
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Spola köttet i kallt vatten. Lägg det i en gryta och häll på vatten så det täcker köttet. Koka upp och skumma väl. Tillsätt kryddorna och koka sakta i 1-1½ timme tills köttet känns mört. Ta upp köttet och koka ihop buljongen tills 5 dl återstår.
    2. Smält smöret i en kastrull och rör ihop med mjölet. Sila och tillsätt buljongen, lite i taget och låt koka i cirka 10 minuter. Smaksätt såsen med dillen, ättika, socker och ev salt och peppar. Skär köttet i bitar och lägg ner i såsen. Låt köttet bli genomvarmt. Servera dillköttet med kokt potatis och salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben