Dillkyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Lite annorlunda smak

Ingredienser

  • 1 kyckling stor
  • vatten
  • 2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 1 gul lök skuren i klyftor
  • 6 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • några dillkvistar
  • Sås
  • 3 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl buljong
  • 1 äggula
  • 1 dl grädde
  • ½ pressad citron
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • 1 dl dill finhackad
  • Tillbehör
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    Skölj kycklingen, putsa bort löst fett. Lägg den i en trång kastrull och häll på så mycket vatten att det täcker. Tillsätt lök, buljongtärningar, kryddor och dillstjälkar. Koka upp, skumma och låt kycklingen sjuda under lock på svag värme 30-40 minuter. Tag upp kycklingen. Tag bort skinnet och bena ur den. Dela köttet i vackra bitar. Sila buljongen. Gör såsen. Fräs smör och mjöl. Tillsätt buljongen, lite i taget, under vispning och låt såsen koka ca 15 minuter på svag värme. Späd med lite buljong om såsen blir för tjock. Vispa samman äggula och grädde och rör ner blandningen i såsen. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Lägg i den finhackade dillen och kycklingköttet. Värm kycklingen före serveringen men låt den inte koka, då kan såsen skära sig. Att dricka till: Ett enkelt rött vin, Halvtorrt eller torrt vitt vin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben