Dillkyckling

Serverar: 4 portioner

Enkel husmanskost med gammaldags dillsås.

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka, kan uteslutas
  • 1 gul lök
  • 1 liten purjolök
  • 1 tsk salt
  • 1 l vatten
  • 5 vitpepparkorn
  • 5 svartpepparkorn
  • 3 dillstjälkar
  • Såsen
  • 1 ½ msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl av buljongen
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 äggulor
  • 1 dl hackad dill
  • 1-2 tsk ättiksprit, 12 %
  • En aning strösocker
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva morötterna, löken och palsternackan. Ansa och skiva purjolöken.
    2. Koka upp 1 l vatten, salt, pepparkorn, morötter, lök, palsternacka och dillstjälkar. Lägg ner kycklingfiléerna och se till att vätskan täcker dem. Sjud ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 75 grader. Tillsätt purjolöken mot slutet av koktiden.
    3. Ta upp filéerna och grönsakerna och håll dem varma. Sila spadet och spara det till såsen.
    4. Smält smöret och rör ner mjölet. Späd med kycklingbuljong och koka i några minuter.
    5. Rör ihop grädde och äggulor. Ta kastrullen från spisen och rör ner gräddblandningen. Därefter får den inte koka mer! Smaksätt med dill, ättiksprit, strösocker, 2 tsk salt och 2 krm vitpeppar.
    6. Servera filéerna med såsen, grönsakerna och kokt potatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Kvastis 9 oktober 2008

    Istället för filéer så skar jag kycklingen i kuber. Detta var riktigt riktigt gott. Kommer att göra det fler gånger. Högsta betyg från mig - absolut!! Tackar för receptet! Ha en underbar höstdag.

    Kvastis 9 oktober 2008

    Istället för filéer så skar jag kycklingen i kuber. Detta var riktigt riktigt gott. Kommer att göra det fler gånger. Högsta betyg från mig - absolut!! Tackar för receptet! Ha en underbar höstdag.

    agbrant 1 februari 2009

    Detta var väldigt gott och uppskattades av hela familjen.

    mammis 7 september 2010

    Mycket mycket gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben