Snabb dillkyckling

Serverar: 4 portioner

Här har det magra kalvköttet ersatts med kycklingfilé som oftast säljs till ett lägre pris. En vegetarisk variant får du med qournbitar. 340 kalorier per portion 9 g fett 28 g protein 39 g kolhydrater

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 4 kycklingfiléer, 500g
  • 1 ½ hönsbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 300 g frysta haricots verts
  • 3 msk ljus redning maizena
  • 4 msk inläggningsättika
  • 1 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 dl hackad dill
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen.
    2. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Koka upp buljongtärning och vatten, sjud kycklingen under lock ca 5 minuter.
    3. Lägg i haricots verts, koka upp på nytt och rör i redning. Smaka av med inläggningsättika, häll i grädde och dill.
    4. Servera med potatis.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben