Dillpotatisgratäng med lax

Serverar: 10 portioner

God bjudrätt.

Ingredienser

  • 3 kg potatis
  • 3 dl hackad dill
  • 4 dl riven lagrad ost, t ex Västerbottenost
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk malen peppar
  • 5 dl mellangrädde
  • 5 dl mjölk
  • Till servering
  • 36 skivor färskrökt, rimmad eller gravad lax
  • Nyriven pepparrot
  • Hackad gräslök
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva potatisen tunt. Smörj en långpanna (30x40 cm) med matfett. Varva potatis, dill, ost med salt och peppar. Häll på grädde och mjölk. Grädda gratängen mitt i ugnen ca 1 timme. Låt gratängen kallna och skär den i rutor. Lägg upp på ett serveringsfat. Garnera med laxskivor och strö över pepparrot och gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    de1 8 maj 2011

    Mycket lämplig även som Tapas

    matpigan 7 maj 2016

    Det var den sämsta gratäng jag någonsin gjort. En gång och aldrig mer.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben