Dinkelbröd med valnötter, linfrön och pumpakärnor

Mycket gott bröd, du kommer inte ångra att du baka det

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 3 tsk salt
  • 100 g valnötter(hackade)
  • ½ dl linfrön(hela)
  • ½ dl pumpakärnor
  • 3 dl dinkelmannagryn
  • 9 dl vetemjöl special(spara lite till utbakning)
  • 2 dl rågsikt
  • Instruktioner

    1. Värm vattnet och rör ut jästen. Blanda alla ingredienser men spara lite mjöl till utbakningen. Låt jäsa under bakduk i 40 min.
    2. Dela i två limpor och låt jäsa ytterligare 30 min. Grädda i ugnen 225 grader 10 minuter, sänk till 175 grader i ca 35 minuter. (Gräddas lång ner i ugnen)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben