Dinkelfläskpannkaka med potatis

En lite matigare ugnspannkaka.

Ingredienser

  • 2 dl dinkelsikt
  • 5 dl lättmjölk
  • 3 ägg
  • 3/4 tsk salt + 2 tsk salt
  • 200 g skivat, rimmat stekfläsk
  • 400 g potatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg och 3/4 tsk salt, vispa till en jämn smet.
    2. Skär bort svålen från fläsket och skär det i tärningar. Lägg fläsket i en långpanna med bakplåtspapper på, och stek det mitt i ugnen i 10 minuter.
    3. Skala och grovriv potatisen under tiden. Tillsätt den i pannkakssmeten.
    4. Häll smeten över det stekta fläsket, se till så att potatisen fördelas jämnt i formen.
    5. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. tills den stannat och fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben