Dinkelscones med päron och valnötter

Serverar: 2 portioner

Scones en söndagsmorgon är det bästa som finns. Här en liten nyttigare variant.

Ingredienser

  • 55 g kallt smör i tärningar
  • 150 g siktat dinkelmjöl
  • 1 msk socker
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk kardemumma
  • 1 päron, tärnat
  • 50 g valnötter
  • 75 ml matlagningsyoghurt
  • 75 ml mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 250 grader.
    2. Blanda ihop de torra ingredienserna. Krossa nötterna grovt. Tärna smöret. Skala och tärna päronet. Nyp ihop mjölblandningen med smöret tills det blir smuligt.
    3. Rör ner yoghurt och mjöl med en trägaffel och tillsätt slutligen pärontärningar och valnötter.
    4. Gör små runda scones, ca 6 stycken. Lägg på bakplåstpapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
    5. Låt svalna och ät.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben