Dipsås med variation

Serverar: 6 portioner

Att dippa färska grönsaker och kryddade brödstänger i läckra såser är verkligen att sant nöje!

Ingredienser

  • 3 shalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 knippa gräslök
  • 1 knippa bladpersilja
  • 1 knippa basilika
  • 1 kg kesella
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Skala shalottenlök och vitlök. Hacka shalottenlöken fint. Dela paprikan och ta ur kärnor och sidoväggar. Skölj och tärna den fint. Skölj örtkryddorna och strimla dem fint.
    2. Rör samman kesella, citronsaft och créme fraiche. Pressa ner vitlöken och tillsätt shalottenlök, paprika och örter. Blanda väl. Smaka av med salt, peppar, paprikapulver. Servera dippen tillsammans med t.ex. färska grönsaker.
    3. Variation: Dipsås med tomat och basilika: Rör samman 1 kg mager kesella med 2 msk olivolja, 1 msk citronsaft och lite salt och peppar. Skålla, flå och tärna 2 bifftomater. Strimla en knippa basilika och blanda ner den och tomathacket i ostkrämen.
    4. Dipsås med räkor och dill: 750 g mager kesella blandas med 3 msk grädde och 2 msk färskpressad citronsaft till en jämn kräm. Krydda med salt och peppar. Hacka 2 knippen dill fint och blanda ner det tillsammans med 200 g skalade grovhackade räkor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben